Pastorer misshandlade av extremister

En kristen pastor i södra Indien misshandlades grovt i början av oktober, uppger World Watch Monitor. Offret attackerades av fem hinduiska extremister som slog honom medvetslös med käppar. Ytterligare en pastor misshandlades den 13 oktober.

Pastor Seviya attackerades av hinduiska extremister i oktober 2017. Han slogs medvetslös och hamnade på sjukhus. Offret, pastor Seviva, fördes efter attacken den 5 oktober medvetslös till sjukhuset. På sjukhuset konstaterades det att han fått flera skallskador och blodproppar i hjärnan. Han blödde även från örat, uppger en källa för World Watch Monitor.

Pastorn Seviva är engagerad i församlingsarbete i tio byar i delstaten Telangana i södra Indien. Tillståndet för pastorn var kritiskt i flera dagar, men situationen har stabiliserats.

Sys med tolv stygn
Den 13 oktober inträffade en liknande attack där församlingsledaren Khel Prasad Kurre attackerades på liknande sätt. Han fick sys med tolv stygn efter ett sår i huvudet på grund av attacken.

Den 13 oktober 2017 attackerades Khel Prasad Kurre av hinduiska extremister som slog honom med käppar. Han tvingades sy tolv stygn efter ett sår i huvudet och blev slagen på kroppen. Khel Orasad Kurre attackerades av hinduiska extremister i delstaten Chhattisgarh när han var på väg hem efter att ha besökt en församlingsmedlem. Tre eller fyra personer ska ha ropat på honom när han körde sin motorcykel. När han stannade rusade de fram mot honom och slog honom med käppar. Orasad Kurre ropade på hjälp och angriparna försvann när byborna kom till platsen.

När händelsen skulle polisanmälas hade gärningsmännen redan besökt polisstationen för att rapportera om att Khel Orasad Kurre uppmanade människor att konvertera till kristendomen. Poliserna ska ha hotat Orsad Kurre att arrestera honom för att han "lurar in människor i den kristna tron".

Chhattisgarh är en av åtta delstater som har infört så kallade antikonverteringslagar, vilket förbjuder människor att byta religion så länge de inte "återvänder" till hinduismen, som ses som ursprungsreligionen för landets medborgare. Ytterligare två delstater har antagit lagarna men de är ännu inte aktiva. I en delstat har lagen upphävts efter att den behandlats i domstol på initiativ av Evangelical Fellowship of India.

KällaWorld Watch Monitor
ÖversättareHelena W