17-åring död efter misshandel

Kristen student dödes av sin klasskompis andra dagen i skolan. Dådet inträffade den 30 augusti och enligt pakistanska medier bidrog personalens oförmåga att agera till studentens död.

Sharoon Masih, 17, dödades av en klasskambrat andra dagen i skolan. Foto: TwitterDet var andra dagen i gymnasieskolan MC Model High School i Vehari, Punjab, som Sharoon Masih, 17, attackerades och dödades av en klasskamrat.

Pakistanska medier har uppmärksammat fallet, och kritiserar skolpersonalen för deras oförmåga att agera ska ha bidragit till Masihs död.

Två dagar tidigare ska gärningsmannen ha hindrat Sharron Masih från att dricka vatten, enligt brottsoffrets mor.

Pakistan ligger som nummer fyra på World Watch List 2017, som är Open Doors lista över de 50 länder där förföljelsen mot kristna är som värst. Det är vanligt att kristna bemöts med förakt från sin omgivning, eftersom många kristna kommer från ett så kallat "orörbart" kast, som gör att vissa muslimer vägrar att äta och dricka tillsammans med dem. 

– Sharoon satt längst bak i klassrummet. När han reste sig och gick förbi skolbänkarna räckte gärningsmannen ut benet för att blockera vägen för honom, när han försökte komma förbi började personen misshandla Sharoon, säger en av polisutredarna till Word Watch Monitor.

– När en person försökte gå emellan började gärningsmannen misshandla honom också, säger utredaren.

Gärningsmannen nekar till anklagelserna.

– Men hela klassen vittnar om att han fortsatte slå Sharoon även när han log på marken, och sparkade på honom tills han förlorade medvetandet, säger utredaren.
Händelserna ska ha ägt rum under en lektion i Islamska studier, och läraren ska ha varit ute ur klassrummet när dådet inträffade. Enligt polisen verkar det inte finnas kopplingar till någon dispyt mellan islam och kristen tro, även om utredarna fortsätter undersöka det spåret.

Sharoon drog sig för att gå till skolan den dagen, då han upplevde att de andra eleverna motarbetade honom på grund av hans kristna tro. Dagen innan ska han även ha blivit slagen av läraren då han inte haft rätt skoluniform på sig.

– Han inte direkt till skolan utan gick och köpte skoluniformen. Jag hade sagt till honom att jag skulle följa med honom för att prata med lärarna och eleverna, men innan jag han träffa läraren hade han dödats, säger Sharoons pappa Ilyasab Masihs, till World Watch Monitor.

Foto: Twitter

KällaWorld Watch Monitor
ÖversättareHelena W