IDOP iBön Secret church underjordisk hemlig hemligt troende förföljelse internationell bönedag Secret Church - Open Doors Sverige
 
Skänk en gåva 
 
Secret Church
 

Secret Church

Secret Church är ett kraftfullt, interaktivt sätt som hjälper oss att bättre förstå gudstjänstlivet i den förföljda kyrkan.

Secret Church handlar om att man planlägger och genomför en samling eller gudstjänst som på olika sätt efterliknar situationen och villkoren för den förföljda kyrkan. Till hjälp har vi tagit fram ett material som hjälper till i planeringen och genomförandet. Upplägget passar både ungdomar och vuxna och är en inspirerande introduktion till verkligheten hos världens förföljda kristna.

Oavsett formen på den grupp som använder Secret Church-materialet – en kyrka/församling, en ungdomsgrupp, en hemgrupp, en bibelstudiegrupp – så kommer det att väcka dig till insikt om förföljelsens verklighet. Och när vi säger ”väcka dig”, så menar vi det bokstavligt.

Vi föreslår nämligen att du möter dina vänner i gryningen och på en hemlig plats – precis som så många av våra trossyskon har för vana att göra runt om i världen. Naturligtvis kan ni träffas när som helst. Men att ”fira gudstjänst” innebär för miljontals kristna runt hela jorden att de måste mötas på ett säkert sätt. De stiger upp tidigt och träffas på hemliga platser. Vad kan vi lära oss om vår egen tro genom att för en gång skull göra likadant?

Secret Church paketet

Detta material finns i Secret Church paketet:

  • en ledarhandledning på 16 sidor med allt du behöver för att arrangera din Secret Church samling
  • två olika posters
  • ID-kort så att deltagarna i mötet kan identifiera sig med den förföljda kyrkan.

 Secret Church paketet

 

 

Extramaterial

Här hittar du material som hjälper dig att göra din Secret Church så autentisk så möjlig:

  • Bakgrundsljud som hjälper dina åhörare att förflytta sig till den underjordiska kyrkans värld.
  • För många hemligt kristna är radion den kyrka de har. Lyssna till ett klipp från en radiosändning i din Secret church.
  • Bilder på Kim il Sung och Kim Jung ill, ledarna i Nordkorea.
  • Filmer om hemligt kristna.
  • Stödfrågor till samtal om upplevelsen.
filmklipp