Skänk en gåva 
 

Shockwave 2018Shockwave 2018


Global ungdomsrörelse i bön för den förföljda kyrkan

Shockwave 1226x293.jpg

Shockwave är ett årligt event då ungdomar från hela världen ber för de förföljda kristna. Vi från Open Doors bistår med material med information, idéer, kreativa tips och inspiration till din ungdomsgrupp, som själva arrangerar ett böneevent. Shockwave 2018 ber vi speciellt för Indien.

Den första helgen i mars 2018 är det återigen dags för Shockwave – en helg då ungdomar över hela världen sluter upp och ber för kristna som förföljs för sin tro.

Religionsfriheten hotas i Indien
Sedan regeringspartiet BJP kom till makten har klimatet för de kristna hårdnat och våldet ökat. I de delstater där BJP har makten har man redan infört antikonverteringslagar, något som partiet vill införa även på nationell nivå.

Under årets första sex månader har antalet våldsincidenter mot kristna ökat, jämfört med tidigare år. Hittills i år (fram till 31 juni 2017) har 410 incidenter där kristna trakasserats, hotats eller attackerats för sin tro inträffat i Indien. Mörkertalet är stort, och siffrorna visar toppen på ett isberg.

Stå tillsammans med Indiens kristna
Här i Sverige betalar vi inte deras höga pris men i Korintierbrevet står det att vi alla är lemmar i samma kropp och "lider en lem så lider hela kroppen" (1 Kor 12:26). Vi vill därför inbjuda dig till att stå tillsammans med Indiens kristna under denna helg. Vi ber att Gud ska hjälpa dem att stå stadigt fasta i tron och att Guds rike ska få bryta fram. 

Hur gör jag?

  • Bor du i Örebro eller i närheten av Örebro så vill vi på Open Doors hälsa dig välkommen att vara med på vår Shockwaveevent som vi gör i samarbete med en av de lokala kyrkorna i staden. Mer info kommer inom kort.
  • Du kan också arrangera din egen Shockwave samling där du bor! Beställa hem vårt material och be tillsammans med din ungdomsgrupp, bönegrupp, hemgrupp, husgrupp, cellgrupp eller kompisgäng. Ni väljer själv vilken av dagarna ni vill samlas på. Ni kan träffas i hemmen, i kyrkan, eller varför inte göra en Secret Church gudstjänst och träffas i hemlighet på en avlägsen plats?

Här beställer du material till Shockwave:

*
*
*
*
*Obligatoriska uppgifter
Gör din beställning